I Valhalla vægter vi udelivet højt.

Vi har en dejlig kolonihave som ligger i kolonihaverne for enden af Bjarkesvej, her kommer alle børn ned året rundt. Derudover har vi en stor, dejlig og inspirerende legeplads, hvor vi er ude hver dag.

 

Udegruppen

Vi bruger kolonihaven som pædagogisk aktivitet, hvor alle børn deltager. Alle grupper er der en uge ad gangen på skift.
Her har vi mulighed for at fordybe os i naturen, følge årstiderne og mærke hvordan vejret ændrer sig året rundt. Om foråret, såer vi grøntsager, og følger med i hvordan de vokser sig store, vi følger hvordan naturen kommer til live igen efter vinteren, hvordan træer og buske springer ud, vi finder små insekter og dyr, samt mærker hvordan solen får mere magt til at varme vores kinder.
Om sommeren sørger vi for at vande vores grøntsager og blomster, vi hygger vi os i græsset, klatrer i træer, laver huler og ser på fugle og insekter.
Om efteråret høster vi grøntsager, laver kranse af hyben, finder kastanjer, ser hvordan træerne ændrer farve og føler hvordan vejret bliver køligere og måske mere regnfuldt.
Om vinteren laver vi mad til fuglene, kælker i den nærliggende skov, mærker kulden på kinderne og hænderne, og får varmen ved bålet.

I vores kolonihave har vi et dejligt kolonihave hus, hvor vi kan søge ly for regn, varme og kulde. Vi har også toiletfaciliteter.
Om vinteren sørger vores pedel for, at der er varme i huset.

Kolonihaven er en del af Rent Liv, da vi herigennem kan bruge de grøntsager vi dyrker, når vi laver mad både i kolonihaven og i Valhalla. Her ser vi på det varierede fugleliv og dyreliv i naturen, vi besøger den nærliggende sø for at se på livet i vandet, vi bruger skoven og træerne som redskaber til at udvikle bevægelsesglæde.

 

Legepladsen

Vi har en stor og udfordrende legeplads, som børnene er ude på hver dag. Vi spiser meget gerne udenfor ligeså snart vejret tillader det, vi har et dejligt område med bord-bænkesæt, hvor alle børn kan sidde sammen og spise.

 

På vores legeplads har vi mange forskellige muligheder og den er inddelt i forskelige områder.
Vi har en stor cykelbane med plads til cykler, go-carts og løbecykler.
Vi har træer til at klatre i, vi har en stor rutchebane, en motorikbane, gynger, kolbøttestænger og en surfer til at snurre rundt på, alt sammen muligheder der styrker barnets grundmotorik.
Vi har legehuse, mudderkøkken og buske der indbyder til rolleleg og fordybelse.
Vi har en vandbane med jordhul, der giver mulighed for at afprøve sine sanser og eksperimentere med vand.
Vi har 3 sandkasser forskellige steder på vores legeplads.
Om sommeren kan vi gå på bare tæer på græsset og i sandet, finde små insekter, spille fodbold på boldbanen eller hygge os i hængekøjerne.
Om vinteren har vi vores egen kælkebakke.
Året rundt har vi mulighed for at lave bål og mad på legepladsen.

Vores legeplads har stor prioritet og betydning for vores daglige aktiviteter.

 

 

Publiceret 09-07-2019