Maddag:

Hver gruppe holder maddag ca. 1 gang om måneden. Børnene skiftes til at medbringe og gøre maden klar. Selv om man holder fri, på den dag man er skrevet på til at medbringe mad, skal man komme med maden. Barnet har jo spist med alle de andre gange, hvor andre børn har haft mad med. Maddag er til frokost, grupperne aftaler selv, hvad der skal serveres, det kan f.eks. være rugbrød og pålæg, pitabrød eller andet. Gruppen hænger en liste på opslagstavlen i forældrerummet, hvor der står, hvad hvert enkelt barn skal have med.

Det er vigtigt, at forældrene overholder Fødevarestyrelsens hygiejneregler, når der medbringes mad til maddag. Forældre må medbringe disse varer hjemmefra:

  • Tørret pasta, kornprodukter, tørret frugt, helkonserves

  • Langtidsholdbare produkter som kakaomælk og koldskål uden kølekrav

  • Købte og hjemmebagte brød og kager – dog uden creme, flødeskum eller fromage

  • Hel frugt og grønt.

    Der er en undtagelse, og det er hvis forældrene køber varerne i en butik og kører direkte til institutionen med det. Hvis de gør det, må de medbringe alle de madvarer, institutionens køkken ellers må tilberede. Transporten skal naturligvis foregå hygiejnisk forsvarligt, så varerne fx ikke bliver varme undervejs. Vores køkken er ikke godkendt til madordning, men vi må gerne lave mad til lejlighedsvise arrangementer, hvilket maddag er. Hvis I som forældre skal medbringe f.eks. pålæg, æg eller mælkeprodukter har vi tillid til at ovennævnte regler er overholdt.

Publiceret 04-02-2020